Η εστία στην αρχαιότητα
Η Εστία είναι η θεά της Οικίας, η ίδια ιδέα της πυρός που δε σβήνει. Οι πρώτοι Έλληνες έδωσαν το όνομα στη θεά όχι τόσο από τον ακίνητο λίθο που βρισκόταν στο κέντρο της οικίας τους που χρησίμευε για να υποβαστάει την φωτιά, αλλά από την ίδια την φωτιά.
Στην ελληνική μυθολογία, η Εστία είναι η θεά της εστίας, της οικογενειακής ζωής και της οικογένειας η οποία λάμβανε την πρώτη προσφορά σε κάθε θυσία στο σπιτικό. Η Εστία φρόντιζε την Ιερή φωτιά στον Όλυμπο. Οι βωμοί της ήταν κάθε οικογενειακή εστία, κάθε αρχαίο τζάκι.
Η ιερή σημασία της λέξης Εστία φαίνεται απονεμημένη ως προς το Ιερό πυρ. Ο βωμός της στους Δελφούς ήταν η "κοινή εστία" των Ελλήνων από όπου άναβε η φωτιά των ναών η οποία δεν έσβηνε ποτέ και προμηθεύονταν με τα πιο ποιοτικά καυσόξυλα. Άλλωστε ανερχόταν από τους κοινούς βωμούς (τα τζάκια) στον ουρανό ως άμεση επικοινωνία με τους θεούς. Η Εστία δεν παντρεύτηκε ποτέ αλλά αφιέρωσε τη ζωή της στα σπιτικά των θνητών. Για αυτό σε κάθε σπίτι υπήρχε ένας βωμός (τζάκι) που είχε το όνομα της "εστία" κι εκεί μέσα έκαιγε άσβεστη φωτιά, η αγάπη για όλους.
Τα καυσόξυλα Αθήνα διατηρώντας τις πανάρχαιες αξίες και παραδόσεις μας, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες προσφέρει με επαγγελματισμό το πιο παραδοσιακό στερεό καύσιμο, το καυσόξυλο, στην καλύτερη ποιότητα, στεγνό και στις καλύτερες τιμές της αγοράς με παράδοση στην οικία σας.
Η σημερινή εποχή, παγκόσμια έχει τεράστιες ενεργειακές ανάγκες και η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες και να προφυλάξει τους φυσικούς πόρους από την σπατάλη. Εκτός του γεγονότος της σταδιακής μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου ο πολιτισμός μας λόγω της εξέλιξης γίνεται καθημερινά πιό ενεργοβόρος. Η επιστήμη εναγωνίως ψάχνει τις λύσεις στρεφόμενη στον ήλιο ή σε πιο πολύπλοκες τεχνολογίες αλλά και σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
Η θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα για παράδειγμα σήμερα στο σπίτι μας όσο και εάν κάποιοι νομίζουν ότι είναι καθαρή, αντιθέτως επιβαρύνει το περιβάλλον, ιδιαίτερα εάν η παραγωγή της είναι από θερμοηλεκτρικά εργοστάσια λιγνίτη όπως στην πατρίδα μας. Εκτός αυτού είναι απαράδεκτο μια τέτοια μορφή ενέργειας, Α κατηγορίας να σπαταλάται για θέρμανση. Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Οι άνθρωποι έτρεξαν να προμηθευτούν ξυλόσομπες, ενεργειακά τζάκια, και λέβητες ξύλου, πέλλετς και βιομάζας και άλλοι έβγαλαν τα ρομαντικά κεριά από το τζάκι γιά να απολαύσουν την οικονομία του και την θαλπωρή του.
Η Ευρώπη και η Αμερική ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέρμανση από το ξύλο και τα προϊόντα του. Αντιθέτως τα εξορθολόγισε. Ο σύγχρονος κόσμος αποφεύγοντας τον νεοπλουτισμό εξορθολόγισε την καύση του ξύλου, αυξάνοντας τον βαθμό απόδοσης των συσκευών, βελτίωσε το σχεδιασμό τους και ελάττωσε την έκλυση καυσαερίων με τεχνολογία στην απαγωγή τους. Συμπληρωματικά εμπλούτισε την γκάμα των εναλλακτικών καυσίμων από ξύλο, παράγοντας έξυπνα προϊόντα από τα υπολείματα (pellets, briqeuttes κ.α.). Αυτές οι πολιτικές εντάσσονται γενικά σε αυτό που λέγεται περιβαντολογική ευαισθησία. Τέτοια ανάλογη ευαισθησία εκφρασμένη με άλλο τρόπο παρατηρούμε σε χώρες όπως στη Σουηδία και στην Φινλανδία, όπου εμφανίζονται ως οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής ξυλείας στην Δυτική Ευρώπη, η ανάπτυξη των δασών έχει ρυθμό 10% μεγαλύτερο του ρυθμού υλοτόμησης, με κύκλο ζωής του εμπορικού ξύλου τα 70 - 120 χρόνια. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν έχουν ανάλογη εξέλιξη καθώς η διαχείριση των δασών δε γίνεται πάντα με ορθολογικό τρόπο.
"Η ΕΣΤΙΑ" και όλα τα στελέχη της προσπαθεί καθημερινά να εφαρμόζει την εταιρική δέσμευση της για περιβαντολογική ευσυνειδησία, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία των φυσικών πόρων διαθέτοντας προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την ελληνική νομοθεσία συμβάλλοντας με τις μικρές της δυνάμεις στην περιβαλλοντική ισορροπία.